torsdag 12. juni 2014

I Bergen

 
 
Som sagt forlot jeg Fjelberg etter to dager. Prøvde fiskelykka og hadde fersk fisk til middag i to dager, mener med fersk at lyr og sei ble stekt en time etter fangst, nam nam.
 
Kan bli fullt i Bekkjarvik, men koselig er det der.
Blir mye småetapper nå, tuslet meg nordover og endte på øya Selbjørn og havna i Bekkjarvik.
En lun og intim plass som du føler deg velkommen i. Mye båt der men jeg ble tilsnakket og fikk en privat båtplass som viste seg å tilhøre familien til Claus Lundekvam (eks.fotballspilleren) og der lå jeg og koste meg i nok to dager.
Fjelberg - Bekkjarvik 26.nm Utseilt 372nm.
 
En form for hytte/naust i Kolbenshamn.
Fant ut at jeg hadde et anker i baugen og da noen pratet om en lun uthavn rett i nærheten, dro jeg de 2.nm sydøst av Bekkjarvik til Kalsundholmen på Huftarøy  for en natt og slappet av i en hærlig solnedgang i helt lugn og ro.
Neste formiddag ble det seil/motor oppover på østsiden av den samme øy til en havn med navn Kolbenshavn for bla annet å småhandle litt men den gang ei butikken var lagt ned for et par år siden. Men plassen var fin den og vertskapet var koselig så jeg koste meg.
Bekkjarvik - Kolbenshamn 9nm. Utseilt 381nm.
 
Lavvann i Strusshamn, en velordnet og fin havn.
Kommer nærmere Bergen etter hvert og bestemte for en tur 
 
innom Askøy og havn med navn Strusshamn, hjemmeplass for f.d. Viksund båt. Der var det en marina som blir driftet av Askøy Kystlag og de hadde lagd en intim og koselig havn.
Ble litt dramatikk da jeg kom inn i havnen, jeg bakker normalt opp til jeg ligger stille og ordner deretter med fendere og tau, jeg så gjorde men jeg opptaget etter hvert at båten bakket og det viste seg at den hadde låst seg i bakk, ned på motoren og fikk den i fri men ingen ting funka. Det viste seg i etterkant at gir wire var røket. men jeg kom meg til kai ved hjelp av genoa + en mann til å ta imot.
Kolbenshamn - Strusshamn 21nm. Utseilt 402nm.
 
4 nautiske fra Bergen, :)))). Populær plass men billig,hmmm.
Så i dag den 12/6 slapp jeg fortøyningene på Askøy og seilte inn til Bergen i regnvær og fant meg en brygge på Møhlenpris, stille og avsides her men kort vei til byen og for henting av matrosen i morgen kveld med toget fra Oslo.
Strusshamn - Bergen 5nm. Utseilt 407nm.

2 kommentarer:

kariogjon sa...

Så får du hilse matrosen. Hvor lenge blir dere i Bergen?

Bjørn Solem sa...

Randi hadde terminen den 12 og det blir igangsatt føstkommende mandag om ikke det har skjedd noe, så vi holder oss rundt i området her til den tid