torsdag 5. juni 2014

Videre sørvest, vest og nordover.

 
Passerte Lindesnes 30/7
Lå og ventet på at vinden skulle løye i Risør, noe den gjorde tidlig på ettermiddagen, satte seil og seilte til syd av Tromøy (Arendal) før jeg måtte over på motor igjen og gikk inn og fant en pen vik med navn Sommskilen, faktisk rett på utsiden av fabrikkene til Scand og Marex.
Utseilt Risør - Sommskilen (Arendal) 30 nm. Utseilt 114.nm
 
Fra bryggen i Farsund
 
Fortsatte ferden kl 8 nesten morgen med fin vind ned til Oksøy fyr (Kristiansand) før vinden dreide og var oppe i 12sm rett i fleisen, så det ble avsluttning for motor ned til Mandal. Fortøyde betalte avgift og køyet, sliten.
Sommskilen - Mandal 53nm. Utseilt 167nm.
 
På tur i Kirkhamn, i det fjerne fastlandet med Hidrasundet
 
Stille morgen i Mandal, forlot havnen kl 7 og brukte volvoen for å komme meg videre, rundet Lindesnes kl 10. Fikk litt vind så jeg kunne seile litt opp til Sælø og videre innom Korshamn og videre til jeg endte opp i Farsund, hvor jeg ble liggende i to dager pga sterke nordvestlige vinder.
Mandal - Farsund 27nm. Utseilt 194nm.
 
Fra "fjelltoppen" ned mot Kirkhamn.
 
Søndag 1 juni så ut til å bli en strålende dag, skyfri himmel, planen var Egersund men dessverre var det mye gammel sjø og ble gående å stampe i motsjø. Så ved passering Lista valgte jeg å gå til øya Hidra for å finne en havn. Var først innom Rasvåg men der var det trangt om plassen på gjestebrygga så jeg tuslet meg videre til Kirkhamn i stedet, noe jeg slettes ikke angret på. Fant en plakat om en fin turveg på ca tre kilometer, angret til å begynne med, oppover og oppover og bena verket. Men det var bryet vært da jeg kom opp og så utsikten. Vakkert holder.
Tilbake i båten var det ankommet to svenskebåter fra Udevalla på vei til Boknafjorden og Lysefjorden, og vi hadde en koselig kveld sammen om bord i "Paledriver".
Farsund - Kirkhamn 24nm. Utseilt 218nm.
 
Lavvann på Rott
Oppe og avgårde neste morgen kl 6, litt disig men fin vind og gikk for seil til Eigerøy, gjorde en liten stopp i Egersund og fyllte diesel kr 10,30 pr/liter, hjemme er det11,70 hmm, hvorfor.
Valgte å gå videre været var jo fint og tålig bra vind til å komme seg oppover langs Jæren, men dessverre det blåste mindre og mindre ga til slutt opp genakker også da jeg lå nesten stille i motstrøm. Så det ble motor nord til Rott en liten øy rett vest av Tananger. En plass som ville vært idyllisk hadde det ikke vært for at alle helikoptere til å fra Nordsjøen kom rett over øya og lagde en del støy, men det var jo stille på natta.
Kirkhamn - Rott 62nm. Utseilt 280nm.
 
Rott landskap.......
....med naust fra det samme.
 
Forlot Rott neste morgen retning Karmsundet, måtte opp med "trekanten" for det ble bruk av storseil for å bremse rullingen fra gammel sjø og motorkjøring samtidig. Men været er jo fremdeles topp så jeg satt i bare shorts og koste meg i solen mens han "Roy" tok seg av styringen. På høyde med Haugesund ble det såpass vind at jeg kunne seile videre nord over Sletta og endte opp på Espevær, rett vest av sydspissen på Bømlo. Der ble det en ny tursti som måtte utforsket med en "ufo ring" på en liten slette midt oppe på øya. Bare turen var utfordrende nok, over stokk og stein gjennom skog i fin fin natur, heldigvis var den merket ellers hadde jeg vel svinset rundt ennå. Blir vel kjedelig men det er ikke så mange ord å bruke om mange av disse plassene....Vakkert.
Rott - Espevær 44nm. Utseilt 324nm.
 
Koselig og pent også på Espevær......

....med en liten raring jeg traff under turen min mitt ute i skogen.
 
Etter frokost ca 9 dro jeg videre for null vind innover i Bømlo fjorden og skrådde sakte og pent nordøstover til jeg rundet spissen av Tittelsnes, ja det heter så, nesten på høyde med Leirvik og satte ny kurs på 80 grader og gikk rett inn i Fjelbergsundet mellom Fjelbergøya og Borgsundøy og førtøyde på Fjelbergsund marina på Borgsundøy. En koselig plass som Kari og jeg besøkte også i fjor. De har et meget hyggelig vertskap som ikke vet hva godt de skal gjøre for en. Her blir jeg et par dager og slapper av. Faktisk spådd regn for første gang siden jeg forlot Halden for en drøy uke siden.
Espevær - Fjelberg 22nm. Utseilt 346nm.
 
 
Et ganske vanlig syn langs kysten her vest.

Og til slutt Fjelbergsund marina, tidlig uten båt.
 

2 kommentarer:

kariogjon sa...

Ja vel, NÅ var det mulig å kommentere igjen- du fikk ordnet opp i feilen. Kos deg og ta masse bilder!

kariogjon sa...

Du tar masse flotte bilder og det å blogge- er en fin måte å dele men også å ta vare på bildene på.Likte spes. bildet fra Rott. Har du noen gang vurdert å lage fotobok? Jeg koser meg veldig når jeg sitter med fotobokprosjektene mine. Ha en fin tur!