torsdag 3. juli 2014

Bergen med omegnVar ikke så nøye med avstanden i hin dager
Byens stolthet, Statsråd Lehmkuhl

Denne utsikten fra Fløien er knipset et vist antall ganger.

Etter påmønstring av matrosen den 13. har vi seilt rundt i nærheten av Bergen og bare slappet av og ventet på en familieforøkelse. Etter tre dager i byen dro vi  først ut til Strusshamn igjen og funderte over hverdagen, før vi fant ut at vi skulle bevege oss noen minutter sydover til sydvest enden av Sotra og en liten havn som heter Glesvær hvor vi ble i ti døgn grunnet en del vind og at det var stille og rolig der.

Litt slitt men pent i Glesvær...

...fortsatt Glesvær med noen artige figurer med 12 pingviner
Derifra seilte vi rett øst og endte opp i Lysefjorden og la oss i en marina med navn Drange, for som vanlig blåste det mye og der fant vi litt le for ulingen.

 Vondt å få tatt bilde grunnet omgivelsene.......
 ......men det gir vel et vist inntrykk.

Dagen derpå beveget vi oss inn til en liten kai med en butikk og hamstret litt proviant før vi tok turen ut til Ole Bulls sommersted på Lysøen. Det var en liten flytebrygge der som en kunne ligge på dagtid men vi tok sjangsen og overnattet. Hele øya er et lite paradis for turgåere det er turstier på kryss og tvers i pen natur og ja ikke å forglemme huset til herremannen.

Rundt på stiene var det små benker for en hvil med en liten tekst.
Derifra motret vi oss nordover igjen i kuling til, ja gjett, Strusshamn for litt klessvask og avventing av at noe skulle skje inne i Bergen.
Utseilt rundtur syd for byen 63nm. Ferie 470nm.
Fra Hernar, en meget vakker øy.....
Og den 25/6 fikk vi beskjed om at det var nært forstående så vi tutlet inn til Solheimsviken og kl 09.30 den 26 på morningen fikk jeg endelig et lite barnebarn som skal lyde navnet Solveig.

....fra Hernar inn mot fastlandet.....
På den 28 kom vi oss litt nordover opp til en liten øy som heter Uttoska, der vi seilte inn i en sprekk i fjellet og på innsiden en stor lagune helt skjermet for vind og sjø, der ble vi værende i to dager. og bare tok livet med ro, prøvde å fiske litt og hu mor fikk en lyr og en torsk som havnet i en suppe.
Utseilt Bergen Uttoska 24nm Ferie 499nm.

....og rett og slett litt mer Hernar

Deretter gikk turen ut til øya Hernar, rett syd av Fedje som er litt mer kjent. Men pent er det her ute i havgapet, fargene minner litt om det en ser fra Færøyene og Skottland, veldig grønt.

Solnedgang rett over kl.23 i Austrheim.

Neste morgen bar det videre, jeg trengte et apotek for nye medisiner og på nettet var det nærmeste Austrheim. Ble en tur litt som skjærgården hjemme mellom holmer og skjær inn til en brygge som lå på utsiden av et nedlagt verksted, spurte meg for og fikk beskjed, bare ligg og strøm er der borte på veggen, betale for bruk???? For noe tøys var svaret. Pratet litt med "sjefen", joda apotek hadde de men 3 km å gå men han kunne kjøre oss noe vi avslo for vi trenger mosjon i båtlivet, og da jeg samme kveld spurte hvor nærmeste diesel var var svaret langt med båt men han hadde jo bil, men vi avslo og fant ut at det var en plass i den videre ferden vår. Satt på kvelden ute og så på solnedgangen som faktisk er over kl 23 her oppe iallefall den 30/6
Utseilt Uttoska - Hernar - Austrheim 15nm. Ferie 514nm.


1 kommentar:

kariogjon sa...

Ser ut til at turen har vært fin tur. Dere er vel på hjemtur nå? Håper på bilder av den lille- etterhvert- om ikke på blogg, så pr. sms? Hils!