mandag 18. august 2014

Limfjorden i transit.Våknet tidlig den 23/7 for da jeg kom på natten fortøyde jeg på enden av en brygge så alle som var morgenseilere passerte meg på 2 meters avstand med tilsvarende skvalping :-).
Gikk en tur og tittet og kjøpte ferske rundstykker og fant vel ut at jeg prøver neste havn som er Lemvig, 12 nm videre inn i Limfjorden.
Prøvde å lage en riktig strek for ferden gjennom
Fikk tips om at jeg burde passere den nye marina og gå inn i gamle havnen, hvilket viste seg å være et bra tips. Fant meg en plass med god oversikt i en ryddig og meget pen liten havn. Sentrum lå ca 100 meter unna med alt av fasiliteter med butikker og service, og best av alt iskiosken lå rett over veien. Favoritt.: Stort kremmerhus med 3 kuler (capuccino, dajm og vanilje) soft is over og så pyntes med guf og jordbærsyltetøy og et pikekyss på toppen. Da kan jeg skrive under på at jeg ikke er god å snakke til på et par minutter.

Langs den pene og rene bryggen i Lemwig
Lå i Lemvig i to netter, tok en liten sightseeing tur litt sydover og ellers bare koste meg i det fine været.
Håpet på seilvær videre så jeg bestemte meg for å gå vest av øya Mors for da kunne jeg seile det meste av påfølgende dag samtidig som jeg ba en bønn om vinddreining noe som selvfølgelig ikke skjedde for den videre ferden gjennom fjorden. På følgende natt tilbrakte jeg i en vik med navn Rovvig på Mors, vinden var øst så jeg koste meg i kveldsolen med en kold bayer og god mat.

Broåpning Oddesund
Dagen derpå var det bro nummer to, Vilsund, og jeg putret videre i hælene på en dansk seiler. Lurte en stund på hvorfor han kjørte i sikk sakk hele tiden helt til jeg fant ut at hen kjørte der det var små krusninger på vannet, der det var blankt vann prøvde han å holde seg unna pga av gress som fløt i vannet. Jeg bestemte meg for at sjøvannsfilteret skulle sjekkes så snart jeg kom ut av fjorden. Ellers er det ikke hele tiden at en kunne seile etter eget valg fordi at det er veldig grunnt  mange plasser med bøye leder.

Flagget N skal heises under styrbord saling for broåpning. Vilsund bro.
Dagen gikk og etterhvert nærmet jeg meg Aalborg med to broer og der hadde jeg flaks, de har broåpning hver hel og halv time for lystbåter mens kommersiel ferdsel åpnes det for etter behov. Jeg overhørte en lastebåt på vhf som kom bak meg som skulle få åpning så jeg gå full pine for eventuellt å greie den samme
 åpningen, kallte opp brovakten og det kunne jeg men båten fosset forbi meg så det kunne jeg glemme, trodde jeg, brovakten kallte opp lastebåten og ga beskjed om at det var en ambulanse på vei så åpningen ble utsatt i 5 minutter. Så jeg hadde flaks tok igjen lastebåten og skled igjennom to broer nesten uten å sette ned turtallet på motoren.

Løgstør passeres
Tenkte at jeg skulle lagt meg i Aalborg for natten men jeg fortsatte med tanke på Egense ved Limfjordens utløp, noe jeg angret bittert på for å anløpe den havnen kl 23 på kvelden er ren idioti da det er mørkt og det er ikke seillys inn der, så jeg fortsatte heller 7 nautiske opp langs Kattegat kysten og gikk inn til Hou og la meg på diesel brygga for å våkne tidlig for å få diesel for videre ferd, det gikk mye suppe på en lang dag gjennom Limfjorden.
Utseilt Thyborøn - Lemwig - Rovvig -  Hou 121nm. Ferie 1026 nautiske.

Sådan så den ut kaloribomben min i Lemwig...

2 kommentarer:

kariogjon sa...

Du koser deg, ser jeg, både på land og på vann. Den isen hadde blitt i største laget for meg!

Bjørn Solem sa...

Husk at is smelter og renner innimellom