onsdag 13. august 2014

Lindesnes til ThyborønDet er tidlig morgen den 22/7 får ikke sove så jeg sitter i cocpiten med kaffe etter et bad og blar i forskjellige apper på iphonen for å finne ut vindforhold i ytre Skagerak og Nordsjøen, jeg har 14 dager på meg å komme meg tilbake til Hvaler området, så tanken falt på en svipptur via Danmark før hjem. Og det var spådd øst til nordøst vind mellom5 til 8 sm og solen hadde stått opp og var spådd pent, så valget var egentlig enkelt, det ble Danmark.

Forlater Lindesnes og Norge.
Fikk opp anker og motret meg sydøstover mot Lindesnes og tok ut en kurs på 153 grader som skulle lede til munningen av Limfjorden. Etter en halvtime kom det vind nok for seil og jeg tutlet i vei på strekningen som skulle være 89 nautiske mil. Så hva gjør en da en har rundt 17 timer foran seg og han "Roy" (autopiloten) tar seg av styringen og kapteinen (undertegnede) behøver egentlig bare å følge med på trafikk og eventuelle justeringer av kurs pga avdrift grunnet strømmer og vind???

Omtrent like strevsomt hadde jeg det på overfarten
Joda fikk reparert toan som slapp tilbake vann i skåla, tørket støv, vasket dørker, lagde tre måltider med mat, leste en del og ellers bare satt i solen og nøt stillheten. Noen reagerer vel på utkikken da en er nede og driver og jobber, men er oppe ca hver 15 min og kikker så det er ingen fare.
Fulgte med bakover hvor lenge jeg så Lindesnes og det var ca 24 nautiske og Danmark kom ikke tilsyne før jeg var ca 8 nm av kysten, mye kanskje pga dis men også mye på høydeforskjell på land.

En tidligere overfart over Kattegat og sånn det kan være.
Det som forundret litt var trafikken, jeg møtte en seilbåt ganske langt sør men det var også veldig få kommersielle båter og bra er jo det, men jeg har jo gått over Indre Skagerak og Kattegat en del ganger og det er jo den samme trafikken som runder Skagens rev og går der jeg var. Muligens var jeg heldig med tidspunktet. Men dagen gikk som sagt til forskjellige gjøremål og det gikk for seil hele veien, og ca midnatt hadde jeg overettmerkene inn mot Limfjorden tvers så jeg forandret kurs tok ned seil og motret meg inn til Thyborøn som er første havn ved fjorden. Var ganske fullt der så innen jeg fant meg en plass fikk fortøyd tatt meg en liten stenkare og var klar før bingen var klokken blitt 1/2 2 på natten,.....jeg sovnet fort.
Totalt utseilt Sælø - Thyborøn 91 nm, jeg hadde brukt 17,5 timer dvs 5,25 knop i snitt og det skal en være fornøyd med. Ferieturen er blitt 905 nautiske mil.

Ingen kommentarer: