tirsdag 5. august 2014

Litt nord for Bergen.


Forlot Austrheim på morningen den 1. juli. Putret oss ut av sundet før en platt lens førte oss sakte ned til Festo, ligger i Radsundet mellom Radøy og Lurøyane, for å fylle diesel litt mat og selvfølgelig en is. Før vi kjørte  1.nm mil inn i Grunnesundet og ankret for natten.
Seilt distanse 13nm. Ferie 527nm

Ut fra havna på Herdla.....
Ifølge meldingene er det vist slutt etter 5 uker med sol, men noe mer er det vel heller ikke å forvente. Dagens mål??? Vi dro videre sydover i Radsundet, tittet på naturen, Alvstraumen videre ut i Kvernafjorden og Salhusfjorden før vi rundet syd av Holsnøy og for annen gang opp Herdlafjorden og opp til Herdla som vi håper er en lun havn for sydvest kuling med regn som skal komme.
Utseilt Grunnesund - Herdla 23nm. Ferie 550.

........noen vi traff da vi gikk tur på Herdla.
Vi ble liggende på Herdla i fire netter og det kom et par liter vann men vinden merket vi ikke så mye til. Fikk gått oss noen turer mellom skurene og en busstur til Kleppestø ble det også. men været ble bedre og vi seilte ut Herdlasundet og nord i Hjeltefjorden til Straumøya mellom One og Alvøyna og opp til Nautnes på Hjelmo. Men det var ingen havn for båtturister, så vi fortsatte nord til Fedje og la oss på Holmen, vår nordligste havn der den ligger på bredden N 60.46.980. Vi ble vel tatt i mot av "Frem Over" en Dufour vi traff på Festo, og tilbrakte to koselige dager med dem, med mye snakk og også fisketur.
Utseilt Herdla - Fedje 24nm Ferie 574nm.

Holmen på Fedje.

"Frem Over" på vei sydover fra Fedje i svak vind.
Varmen er kommet tilbake og deilig er jo det, så da vi forlot Fedje og naboen, bestemte vi oss for en uthavn og vi valgte Uttoska igjen. Dagen derpå våknet vi til 23 grader på morningen, så vi tok en rask frokost og kom oss ut på vannet og putret sydover vest av Askøy og endte opp i Strusshamn igjen og la oss på utsiden av "Frem Over" som hadde kommet dit kvelden før.

Mor slapper av i sommer varmen
Så torsdag den 10/7 tuslet vi oss inn til Bergen igjen, vi var bedt på kaffe til lille Solveig dagen etter, kaffen ble middag istedet og vi koste oss noen timer hos dem før vi gikk hjem for en siste dag sammen, hu mor ble fulgt på toget kl 11.58 lørdag formiddag og jeg var atter alene.
Utseilt Fedje - Uttsoska - Strusshamn - Bergen 38nm Ferie 612nm.

Ingen kommentarer: