tirsdag 2. september 2014

Videre nord (Hou til Halden)


Som det vel kommer frem av bloggen, så er det en stund siden jeg kom hjem, så dette er skrevet i etterhand.

Oppe klokken 7 ved dieselbrygga i Hou den 27/7 det er søndag, stakk opp til Brugsen og kjøpte ferske rundstykker og noe småtteri. Ned igjen til båten samtidig som havnekapteinen kom, fikk fyllt diesel og kastet loss og satte kurs og seil i retning Læsø - rende (vannet mellom Jylland og Læsø). Klokken er rett over 8 og jeg er alene på vannet så det var ingen problemer med at "Roy" styrte og jeg gikk og smurte rundstykker og kunne sitte i solen med frokosten mens båten greide seg selv med en kurs på 45 grader i 7 knop i fin vind og litt medstrøm.


Klokka litt over 10 passerte vi fyret Læsø Rende og forandret kurs til 32 grader og fortsatte  videre de 12 nautiske mot Nordre Rønner fyr. Begynt å bli litt trafikk også etterhvert med hvite seil i horisonten og en og annen motorbåt. Klokken 12 var Boline passert neste fyr og kursen ble forandret nok en gang, nå til 60 grader noe som skulle tilsi Trubaduren et stort fyr rett ved Vinga i skjærgården på utsiden av Gøteborg.

Klokken var vel ca 17 da jeg passerte Trubaduren og forandret nok en gang på han Roy som fikk styre 33 grader opp til lykten på Buskjær der jeg tok ned seil pga manko på vind. Fortsatte så for motor nordover langs Hönö forbi Öckerö, mellom Björkö og Stuvö forbi Hyppeln og Rörö og gikk tilslutt inn i bassenget i le av Högö og ankret for kvelden tok meg et bad spiste litt og koste meg i kveldsolen før jeg tok kvelden.
Utseilt Hou - Högö 71nm.  Ferie 1097nautiske mil.

Gutta på tur
Våkner tidlig, koker kaffe og tar et deilig morgenbad.
Kjører inn ankeret og motrer gjennom Albrektsundkanal og Marstrand og setter seil og i svak vind brukte jeg dagen forbi fyrene Barrlind og ut ved Eggskär så nordvestover på utsiden av Måseskär og Härmanö og inn til Storön nordvest av Grundsund og fant en ledig bøye for natten.
Utseilt Högö - Storön 30nm Ferie 1127.

Langs en kai nonstans
Neste morgen bar det videre, sakte og pent ut forbi Smögen og Soteneset og Humparna inn ved Dannemark og opp mellom øyene og slapp ankeret i S. Dyvig på Otterön. Påfølgende dag blåste det mye da ferden gikk videre, var en litt annen luft også. Satte genoa og det gikk fort unna, Gula Humpen var stor og det var deilig å komme inn mot Havstensund. Videre gikk det opp Kosterfjorden og inn ved Glan/Herføl og endte til slutt opp på "dassen" eller på kultivert norsk, Andholmene.
Utseilt Storön - Andholmeme 62nm Ferie 1189 nautiske mil.

Tilbake i havn
Så var siste "feriehelg" kommet og jeg tuslet inn til Grimsøy for å plukke opp matrosen før vi var en natt i Thøgersen bukta og neste i Holtekilen og koste oss med litt grilling og god mat og nøt været.
Dro inn til Grimsen igjen og avleverte hu mor før jeg tuslet rundt og opp til Halden.
Utseilt Andholmene div Hvaler til Halden 44nm.
Totral ferie tur 1233 Nautiske mil.
Havneavgifter kr. 5045 a 59 netter = 85kr pr havn i snitt.
Diesel forbruk kr. 211liter

Ingen kommentarer: