mandag 6. april 2015

Årets førstePåskeferie.
Fredag den 27 mars ankom og mannskapet kom som vanlig kl 15:30, eneste forskjellen var at idag ventet jeg med ryddet og sjøklar båt. Så vi slapp fotøyninger og motret oss ned til Skjærhalden for drivstoff før det ble Strömstad for natten. Vi tok "middagen" på Simons hörna. Og tidlig neste formiddag var det en tur i flaskebanken (Systembolaget).

Ensom båt på vei, nord for Hamburgö
Grunnet vinden mitt i fleisen ble det fortsatt motor videre sydover og vi bare nøt det fine været ned Kosterfjorden inn ved Bissen forbi Resö og Havstensund over Gula Humpem, forbi Grebbestad og Tanum og Fjellbäcka før vi fortøyde på Hamburgö. Liker oss der, linfergen går over sundet til Hamburgsund med stor ICA og et par andre små forretninger og på øysiden hvor vi lå er det fint å gå tur i fine omgivelser. Så vi fant ut at vi ble der i to netter for da var det også meldt nordlig vind.

Lysekil
Mandag morgen kom og vinden hadde dreid så vi satte seil og hadde en finfin seilas sydover, ned til Dannemark og ut i Sotefjorden med kurs SSV ned forbi Soteskär og rundet Hållö før det gikk SØ ned Malmöfjord og ned til Lysekil hvor vi la oss i den gamle Fiskhamnen. Vi liker oss også i denne litt større plassen og ble der også i to dager med blant annet et besøk i Kungsgatan og spiste lunsj på Cafe`Kungsgatan, dit må vi om vi er i Lysekil. Billig god og mye mat og en meget trivelig atmosfære. 

Blåveisen har kommet på lune plasser.
Så bar det nordover igjen og tro det eller ei men neste natt ble også på Hamburgö.
Før vi dagen derpå bestemte møte med "Kirsti" som kom nordfra og vi møttes på Otterön og ankret opp i S.Dyvig en fin bukt i le for nordavinder. 

 Mannskapet på tur på Hällekind
Videre gikk ferden opp til Saltö etter en liten pitstop på Resö for noe smått i affären før vi endte opp i le av Saltö ca midtveis i Kosterfjorden og slapp ankeret der.
Tok jolla og motret rundt i ca to timer for ørrett, men ikke så mye som et napp, men det var fint i solen etterpå med en liten stenkare.

Starekilen ved Strömstad, bukta heter Amanda på halvøyen Hällekind
Dagen derpå ble det en langtur på ca 10NM opp til Starekilen rett på utsiden av Strömstad, der har vi en bukt som vi liker å ankre i og slappe av. Hadde noen rester av div kjøtt og pølser, tok med oss et par øl og rodde iland og grillet i sola på et varmt og lunt fjell.
Vi måtte jo selvfølgelig også benytte anledningen til å gå oss en tur på halvøya, det er noen oppmerkede turleder der og en merker fort syra i bena for det er et par kraftige stigninger der.
Vel å merke turen var før maten.

Boline for anker i Amandabukta
Søndag rant med fortsatt pent vær og vi bestemte oss for å tusle hjemover til Halden for det var ikke spådd like bra på mandagen, så gjort via visse omveier for å titte på naturen fortøyde vi i brygga ca kl tre på ettermidagen.


4 kommentarer:

kariogjon sa...

Ja, det er fint ved Tanum og Fjällbacka. Tenke å ta en tur med hojen dit til sommeren. Ser ellers ut til at dere har hat en fin tur!

Bjørn Solem sa...

Ja syrran, det er masser av idyller på Bohuskysten men de er lettere å finne med båt

Ragnhild sa...

Du må ta med din søte, lillesøster på båttur til sommeren😊

Bjørn Solem sa...

Har ikke plass tul hojen Ragnhild