mandag 18. mai 2015

En liten vårtur


Bruker å ta en vårtur til Danmark, så også iår. Fikk to uker "fri" fra sjefen så jeg dro avgårde den 4/5.
På grunn av vind og værmeldingene som var spådd ble det mye motor nedover langs Bohuskysten. Første overnatting var Gluppö som visstnok er Sveriges mest besøkte uthavn, jeg lå der alene, ikke rart to plussgrader og natt til en mandag tidlig i mai. Videre ble det ned til Ellös kanskje mest kjent for båtmerket Hallberg Rassy.

Lilla Jungfruhålet, rett syd av Skärhamn, kan seiles igjennom men med tunga rett i munnen.....

Dernest endte jeg opp i Skärhamn en koselig liten by hvor et smil til en gjest er første prioritet. Men jeg møtte også regnet og det dusket jevnt to dager fremover.

........sagnet sier at skulle du være "kar" skulle du gå der i full storm for å få en frue

Neste stopp ble Bratten havn på Styrsö i Göteborgs sødre skjærgård. Skipperen liker seg der, eneste biler som er tillatt er yrkesbiler ellers er det golfbiler som tusler rundt på batterier. Og så er det mye fin bebyggelse. Styrsö ble på slutten av 1800 tallet en ferieøy for Göteborgere med penger så det er mye interessant bebyggelse å se.

Det er mye fin bebyggelse på Styrsö...........

ditto...................

Så regnet hadde gitt seg men med ca 15 sm vind fra vest hadde ikke jeg noe på havet å gjøre så jeg gikk rundt og tittet i to dager, inkludert en tur med ferge inn til fastlandet og deretter trikken til Göteborg sentrum og "Nordstan", det skal vist være nordeuropas største.

ditto.

Men etterhvert kom jeg meg videre og hadde vinden med meg over til Østerby på Læsø, men med lavtrykk som sto i kø ble jeg der i to døgn, men det er jo fint der med god mat og kold bayer er jo ikke å forakte.
Kommer ikke så mye frem av bildet men sjøen slo ganske godt mot moloen på Læsø

Deretter ble det Skagen, ankom med 17 sm vind i baken, det begynte så fint på morgenen med 5 til 
6 sm men det økte jevnt og trutt så da jeg endelig var bak moloen og sjøle var jeg ikke lei meg.
Men pølsekiosken på kaia var åpen så livet besto :-) og en kald øl med siden av.

Her ser du ikke vann om sommeren, det er tett med turistbåter.

Sov over i Skagen bare en natt for det så ut til å bli litt mindre vind dagen derpå så da vill jeg tilbake til Sverige igjen.
Endte opp i Grundsund ved Lysekil som første stopp, deretter ble det opp til Otterön og ei bukt ved navn Södra Dyvik. Der kom solen og det ble varmt og det fristet med årets første bad, men det endte med en dusj ute. Dagen etter ankret jeg med "Kirsti" vest på Kalvön i fortsatt fint vær. Jeg ble bedt på middag og vi hadde en fin kveld sammen. Så var det blitt 15 mai og jeg endte opp i Starekilen utenfor Strömstad for nok en natt for anker også sammen med de samme venner fra kvelden før.
Så klokken åtte påfølgende morgen seilte Boline i fin vind opp til Sponvika og motret hjem til plassen sin i indre havn.
Merkelig egentlig halve turen,ned til Göteborg ble det stort sett motor så jeg bunkret i Skagen men derifra og hjem tror jeg at jeg brukte motoren i to timer, bortkastet penger, literforskjellen er 3 kroner.
Ingen kommentarer: