fredag 10. juli 2015

Korshamn - Strusshamn3/7 Oppe kl halv åtte koker kaffe smører to skiver og forlater lille Korshamn. Fin seilvind et stykke, men vinden løyer og tåkedisen kommer da jeg passerer Sirigrunn, men fant da veien inn til Egersund for et lite stopp for å fylle diesel. kan jo spørre.: Hvorfor får vi diesel der for kr 8,80 pr/l???? Tenkte å overnatte i Egersund men disen hadde lettet så jeg fortsatte opp til en liten plass som heter Hellevik ca midtveis mellom Egersund og Sirevåg.
Utseilt 51NM Totalt 218.

 Jærens rev heter merket, det er et vestmerke, som betyr at det står vest for grunnen.

Feistein fyr i disen

Langs bryggen i Tananger
Oppe i otta for å komme meg forbi Jæren, best å komme seg over mens forholdene er gode. Det ble som dagen før litt seil på morningen før disen kom og vinden forsvant, hadde ca 1.nautisk sikt.
Så det gikk sakte men sikkert nordover og møtte en del sydgående traffik, desverre en del motorbåter som kom litt for fort i disen. Men ankom Tananger etterhvert og ble ønsket velkommen og mottat av en tysker.
Var til og med i land og gikk meg en tur og tittet og spiste på en "kinasjappe" før jeg tok kvelden.
Utseilt 37NM Totalt 255

Noen bilder fra Strusshamn,.......

.....fint å gå og titte seg rundt...........

......så holmen til Askøy Kystlag.
Den 5/7 Avgårde for å få med meg vannet igjennom Karmsundet, strømmen kan være ganske kraftig der så det er best å gå på medgående strøm. Kom meg opp og forbi Hagesund men da var det slutt det var ikke dis lenger men tåke som graut, så jeg lå oppe på land til jeg begynte på Bømlofjorden før jeg krysset over og gikk inn til Langevåg og tok kvelden der.
Fikk handlet litt mat dagen derpå, solen var nesten fremme så jeg stakk videre nordover og endte opp til slutt i Bekkjarvik. det er en populær plass og alltid mye båt der.
Utseil Tananger - Bekkjarvik 77NM Totalt 335.

7/7 Dro jeg meg videre på formiddagen, hadde jo kommet meg nesten frem og hadde allverdens tid til mannskapet kommer 17/7. Austevoll komune, med masse fiskemillionærer sies det, har en masse små øyer så jeg valgte ikke en helt merket led og var innom flere viker for å se meg litt rundt. Mange fine uthavner der. Men ferden gikk videre nord mot Askøy via Vatlestraumen som noen av oss husker ulykken fra for en del år siden. Kom så frem til Strusshamn på nevnte øy utpå eftan og her blir jeg vel til ca søndag den 12/7, det er en stille og fin havn og enkelt å komme seg inn til Bergen med buss eller ferge om man vil.
Utseilt 25NM Totalt 360

2 kommentarer:

kariogjon sa...

Synes jeg kjenner meg igjen. Fint er det i alle fall. kari

Bjørn Solem sa...

Ja har en tendens til å gå til de plasser der en liker seg :-)