torsdag 2. juli 2015

Skjærhalden - Korshamn


Så hadde tiden kommet for tur, lå natt til mandag for anker i Holtekilen på Kirkøy og ventet på avgang, tok jolla til Skjærhalden og handlet og ventet ellers på at vinden skulle dreie som spådd for å komme meg over for seil til den andre siden og tiden benyttet jeg bla til å måte noen måker med et gammelt brød.

Måkemating.

Klokken 22:30 passerte jeg Homlungen fyr og gikk retning Tresteinene i fin vind for fulle seil, vinden var SV men skulle dreie NV noe den gjorde utover natten. Jeg passerte Færder 01:15 og Svenner 03:30 og da jeg seilte langs Jomfruland var klokken blitt morgen  07:00. Men etterhvert måtte Volvoen ta over og jeg gikk for motor ned til Lillesand og inn i Blindleia og la meg til ankers i en fin vik på Justøya. Da var klokken blitt 18:00 og det var vel en økt god som noe.
Utseilt 113 Nautiske, det gir et snitt på 5,6 knop ikke dårlig det.


De to over er fra Blindleia.....
Onsdagen ble en laaaang dag for motor ned gjennom Blindleia rundet inn og rundt gjennom Ulvsund, idyllisk, så ned til vakre Stokken hvor det komunale (Kristiansand) har bygd opp en pærle av et naturområde for båtfolket.


 ....de neste to fra Ulvsund......
Så over Kristiandsandfjord og videre vest mellom holmer og skjær over Songvaarfjorden, forbi Tregde ( er det her en viss værmann kommer fra?) nord om Skjærnø og så nord opp til Mandal som ble dagens mål. 
Gikk meg en tur på Taket, ja uteserveringen heter så, og tok aftensmaten der som ble en skalldyrstallerken, reker, blåskjell og krabbe, deilig.
Utseilt 36 NM Totalt 149 Nautiske.


...deretter fra Ny Hellesund
Så idag torsdag 2 juli forlot jeg Mandal klokken åtte, ville helst rundt Lindesnes og Lista før det ble den vinden som var spådd, kulingen 14 til 15 sm. Men nesten som vanlig kom den før så da jeg passerte Udvaare fyr var sjøen ganske stor inn på hekken så jeg bestemte meg for en kort dag og rundet rundt "neset" i 12 sm.

Lindesnes fyr
Tenkte først på Sælø havn men dro fem minutter lenger og der ligger idyllen Korshamn som ligger i Lyndal komune, solen skinner og været her inne er maks.....og de siste fra Korshamn.
Utseilt 18 NM Totalt 167.

Ingen kommentarer: