tirsdag 4. august 2015

Uttoska til Lillesand

Har ikke alt for stor kløe ser det ut som, skrivekløe, blitt en del dager siden sist. Er ikke bare pga skrivevegring men også mye  fordi at det overhodet ikke er dekning for wifi mange plasser, selskapene reklamerer for det men sannheten er langt unna.

Dro fra Strusshamn den 11/7 i fint duskregn men ok vind for seil opp langs Askøy og opp til 
Uttoska en meget lun og fin havn for å ligge på svai, lå der i to netter og brukte jolla til å fiske en liten middag og å utforske naturen litt.

 Boline for anker på Uttoska.
Den 13 dro jeg videre for en fin dag på sjøen med passe seilvind og litt sol i ny og ne, gikk opp til Fedje og kikket i havnen og forsatte opp til Kjeringøyri før jeg snudde og krysset meg ned til Hernar for nok en stille og fin kveld sammen med en annen enslig seiler fra Sandnes. fikk gått meg en fin tur i fin natur.
Utseilt Strusshamn - Hernar 50NM Ferie: 410.

.
Over noen tak på Hernar
 14/7. Tutlet meg over Fedjeosen for seil og motor, traffikert område. Videre ned gjennom Fosnesstraumen, langs Lurøy og ned til den lille marinaen Feste for handel og lunsj før jeg motret meg opp i Grunnesundet og ankret for kvelden.

Kongsøyna i Alversund.
 Forlot sumdet neste morgen med bange anelser, var spådd det meste bare ikke snø. Men det var fint en periode ned til Alversund og Alverstraumen men da jeg kom ut der begynte det å hølje og det forsatte helt til jeg hadde fortøyd i Solheimsviken i Bergen, da klarnet det opp og jeg hadde sol på kvelden.
Utseilt Hernar - Bergen 37 Ferie: 447NM

16 til 22 Juli. Matrosen mønstrer på den 17. og dagen før var jeg på byen med Elisabeth vi var på Lido og i og med at det var torsdag var det raspeballer til dagens og den er snadders der i gården.
Og i fra søndag brukte vi mesteparten av tiden med mitt lille barnebarn og familien, onkli gounge.
Men Bergen er så mangt, tittet litt rundt og fant noe som en gang hadde vært en platesjappe men grunnet sviktende salg som alle sådanne opplevde ville de prøve noe nytt og fikk skjenkebevilning og nå kan du lete etter musikken du vil ha samtidig som du kunne ta deg noe leskende, bla 27 forskjellige ølslag fra hele verden. Den er absolutt verdt et besøk, adressen er Apollon, Nygårdsgaten 2a. ikke så langt unna et annet spesiell pub "Garage".

Huftarøy og Kalsundholmen.
 22 til 25 juli. Måtte jo etterhvert begynne på hjemveien så onsdag morgen forlot vi byen med laget i regnvær og motret oss sydover og halveis ned på Sotra fikk vi seilvind og seilte ned til Kalsundholmen i sydenden av Huftarøy, rett ved Bekkjarvik men ville ha roen til ankers istedet.
Dagen derpå på ble lang med evig motordur og motvind og litt krapp sjø men vi kom da frem til Espevær etterhvert. 
 Ved Pilaholmen ved Bømlo.
 Fint å gå tur der med merkede stier og veier i skog og mark og vi hadde ryggsekk med kaffe og kjeks så vi hadde en koz dag i naturen. 

Ledige sko på Espevær
 Fant bla den meget omtalte UFO ringen, spurte en eldre herre og han sa at de som opplevde datoen da den oppsto og omstendighetene rundt trodde på det.
Utseilt Bergen - Espevær 62 Ferie: 509NM

Den berømte UFO ringen på samme øy.
 26 til 29 juli. Forlot Espevær med kurs for Karmsundet og området ved Olavskirken og området som er bygd om til et plass med en viking landsby bla. Ankret, men fikk ikke feste så vi seilte videre etter å ha fjernet en stor høysåte :-) og endte opp på øya Fosen og i følge kartet var det en fin bukt mot nord hvor vi fant en komunal brygge og vi lå helt i le for kulingen som raste over oss.

 Fra øya Fosen i Karmsundet og Våga
Dagen derpå med kulingen i baken lenset vi ned til Ystebøhamn i stor sjø men han Roy var stødig til rors. Tenkte å ligge der to dager til bedre vær men meteorologisk gjorde om så dagen etter var det passe trekk fra nord og vi lenset oss de 47NM ned til Egersund.
Utseilt Espevær - Egersund 86. Ferie: 596NM

 Baken til ho mor rundt et hushjørne i Korshavn.
29 juli - 3 august. Forlot Egersund etter overligg og fikk i samme slengen vasket mye klær.
Det ble en dag med motor sydøstover til Kirkhamn på Hidra, mor har ikke vært der før så det var vært et besøk, det er vakkert der og vi var en tur på ishuset og spiste middag med reker og deilig fiskesuppe. Men vi skulle jo videre rundt Lista hvor vi hadde vindstille og stor gammel sjø i baken så vi rullet oss rundt og fikk fin vind for genoaen og seilte inn til Korshavn på eftan, ett nytt bekjentskap for matrosen. Det er en liten og intim plass med mye pent å se på og fint for tur.

 Bryggen i Korshamn
Holdt oss i ro der pga spådd mye vind og neste for oss er Lindesnes, men etter to netter hadde vi  en fin seilas videre rundt neset og fortsatte til Ny Hellesund og en lun vik for anker som vi fant for to år siden. Dro videre dagen etter med mål for Blindleia og Gitkilen på Justøya med akkurat passe vind, så vi seilte mellom holmer og skjær og bare nøt naturen. Men en skuffelse, Blindleia. Alle sier at det er vakkert der, en idyll..... vakkert er det men idyll nei. Det er første gang jeg har seilt der, ikke brukt motor, og det er et evig brumming og buldring av store motorer i en kombinasjon av illsinte påhengs motorer hele veien. Må jo være fint å sitte i sola og prøve å kose seg og høre på bråket hele dagen, for meg nei.

 Et lite glimt av Brekkestø
Men vi kom da frem til Gitkilen etterhvert og fikk ankret og tok jollen i land og gikk oss tur i skogen til vi fant en vei  som førte oss til Brekkestø, hvor vi fikk kjøpt oss kule is og satte oss og så på trafikken i det fine været. Dette var på søndag og det er tydelig at det var siste ferie dag for mange for da vi kom tilbake og skulle ro ombord var bukten hvor det hadde vært mange på svai tom bortsett fra Boline og en annen båt fra vestlandet. 

En stille "gate" Brekkestø.
Og så igår den 3. aug. motret vi oss inn de 4 nautiske hit til Lillesand, tror det må være 20 år siden sist jeg var her med båt, bil for den del også. Så her ble det sightseeing igår kveld og nesten hver butikk har 50 til 70 % salg på klær og sko + div. Og jammen hadde de kule is her og med en lilten soft is på toppen.
Utseilt Egersund - Lillesand 108 Ferie: 704NM

Ingen kommentarer: