onsdag 26. august 2015

Videre hjem (Lillesand - Halden)


Bedre sent enn aldri sies det.


Etter kuleis og masse regn i Lillesand i to dager dro vi videre NE. Først litt motor men etterhvert fin vind i baken så vi lenset avgårde forbi Hombursund, Grimstad, Fevig, Arendal gikk opp forbi Eydehavn og rundet SV inn i Breviksfjorden og ankret der for natten. Merkelig at vi skulle ankre akkurat der, for akkurat i denne vika måtte sønn min på sykehus med et låst kne for diverse år siden, ca 20 tror jeg. men jeg kjente meg igjen. Og forresten alt gikk bra med Tor Erik.

Noe av det tillatte i Risør
Tar det litt lettere, vi var innom Risør og den famøse trebåtfestivalen. Vi kom litt utpå eftan og vi var ikke borte i byen (indre havn) før ca 1/2 6 og området var ingjerdet og de stengte 7 men like forbannet skulle de ha kr 240 pr/pers for å slippe inn, nei takk. Vi forlot Risør neste morgen.

Fra Lyngør
Jeg var ute etter å finne en fin uthavn i Kragerø området en jeg erindret men ikke husket hvor var, prøvde en to tre viker men nei fant den ikke. Tilslutt gikk vi opp gjennom Kreppa og rundet rundt Gumøy og inn en foreslått havn fra "Havneguiden", og gjett, ganske riktig der var den, med det famøse navnet Skuteviken. Men hvordan komme inn?? Så skikkelig grunt og kranglete ut men det var en passasje på 2,2 meter dybde men en måtte nesten fendre på ene siden mot et fjell, så nært var det. og ja da jeg dunket såvidt nedi.
Utseilt Lillesand - Skuteviken 70 NM Ferie 774 Nautiske.

Har badet kryssord på gang, Skuteviken
Skutevika er en naturskjønn lagune som tar av for det meste av vinder og det er et fint turområde med merkete stier i fint terreng, vi ble der i to dager som ble helt herlige for solen hadde bestemt seg og vise seg fra sin beste side.

Vakre Skuteviken
Derifra gikk turen videre opp til Stavern, det var en del båt der men det er ikke store problemene når det står en dame på kaien og vinker på deg og anviser plass, tar imot tau og gir deg en liten innføring om de forskjellige ting i havn og byen ellers. Spør hvor jeg betaler havneavgift om de kommer rundt om kvelden eller om det er automat og får svar at det haster da ikke, kom innom kontoret da dere er klare for det, jøss tenker jeg og nevner en viss havn på Hvaler, enkelte som jobber der burde ta en tur over fjorden på kurs. Grunnen til imøtekommenheten var at det kunne være at det hadde vært en strabasiøs dag på sjøen og da var det godt å møte fjeset på en imøtekommende sjel på brygga.

Nok et fra Skuteviken
Dagen etter satte vi kurs mot Koster, ble tre timer motor først men vinden kom og det ble en fin seilas over fjorden. Gikk inn i Kostersundet fra vest og motret oss igjennom, mye båt, og fortsatte over Kosterfjorden over til Styrsö og ankret der for natten grunnet meldt SE kuling.
Utseilt Skuteviken - Styrsö 59 NM Ferie 833 Nautiske

Ut på tur aldri sur
Våknet neste morgen og det var blitt 11/8 og 6 dager igjen til ferien er over for Kari sin del. Denne uken brukte vi bare i området fra Strömstad ned til Havstensund, lå litt sammen med bekjente men ellers bare slappet av i kjente omgivelser. Skikkelig sommer var det også blitt med bading og sløving. Men det nærmet seg ubønnhørlig slutten på nok en ferie og vi tuslet hjemover til Halden på lørdag så vi fikk roet ned ryddet og ordnet før den endelige slutt.
Utseilt siste uken 69 NM Totalt ferie 902 Nautiske mil.
Dieselforbruk 174 liter
Havnepenger Kr 3415 avgift i 22 havner dvs snittpris på kr 155 pr/havn m/el
Et lite apropo,
på Skjærhalden koster det kr 130 for å løpe å kjøpe et brød??


Ingen kommentarer: