mandag 1. februar 2016

Vinter 2015/16 Del 2.Så er det blitt 2016 og julen er over. Tok Stena fra Oslo 3/1 og fra Fredrikshavn toget nord til Aalbæk. Stakk innom den irske puben på vei ned i havna. Et lite spark til de der driver hjemme med servering, en "lille" og en øl kr 30. :-). 

Vinter for Boline, i Hals.

Men kom da etterhvert ned til en kald båt 6+ så det var på med webastoen og noen kw ekstra på noen ovner. Forresten vi klager over elprisene her hjemme???? I Danmark betaler de over 2 kroner per kw med avgifter, jeg hadde 2,20 + kurs som blir ca 2,90 og det er dyrt..
Okkesom, jeg ble liggende i byen til den 12. da hadde vinden snudd og vannet steget såpass at jeg kom ut, havnesjefen logget til 1,8m dybde og det holder jo for meg. Vinden var NE så det gikk fint sydover, tenkte Hals men det var så jæ.... surt at jeg parkerte i Sæby for natten. Der var faktisk en tynn hinne med is der.

Mer vinter fra Hals

Neste morgen tok jeg fatt videre syd og endte i Hals, ble motatt av en norsk dame som kom fra en annen norsk båt som lå der S/Y Vilje fra Jeløy. Dagen derpå dukket også Abeline opp så da var vi 3 norske der, Stig, havnesjefen lurte på om det var innvasjon. Gjestebåter på denne årstiden.???
Men det var en hyggelig og levende havn med kafeer og butikker åpne og mennesker rundt på kaiene selv om det var kaldt, hadde ned mot 10 blå på det meste. Bådelauget (båtklubben) som det heter var også aktivt mittvinters og vi ble bedt på "kosestunder" et par ganger med hyggelig prat og deling av erfaringer. Tilgang til dusjer og vaskemaskiner var det og.
Jeg ble der i 5 døgn, jeg turde ikke mer pga is, Abeline seilte kvelden før meg og Vilje skulle bli liggende. Så jeg seilte nord igjen etter Abeline som hadde gått opp til Vesterø på Læsø og ble der i 3 dager og tiden brukte vi til bussturer til Byrum, satt og jugde på Carlsens eller ombord. 

Men i solveggen fortsatt i Hals var det vår.

Våre veier skiltes der, naboen gikk til Skagen mens jeg rundet opp om Nordre Rønner og ned igjen til Østerby, hvor Kurt sto på kaien og tok imot. Ble der i 2 dager med besøk på service senteret for internett før jeg fant ut at de hadde et meget godt på klubbhuset. Jeg har ICE selv ombord og de skryter av at det dekker godt i NO/SE/DK men i DK, desverre dårlig.

Som bildet sier, det var surt over Kattegat.

Det har blitt lørdag 23/1 det er 2 minus på morran men vindene er spådd fine for en tur over Kattegat til Sveariket. Har stort sett hatt minus grader hele januar så jeg var litt redd for is dit jeg skulle men en telefon til havnesjefen beroliget meg og jeg ble ønsket hjertelig velkommen av Walter sjefen på Bratten NØ på Styrsö. Dagen derpå var det tåke som graut, men det var blitt grader over 0 så det var jo fint. Avtalte med havna for tilsyn med båten så den 26 gikk jeg 50m til fergen inn til Saltholmen der er det ca 100 meter til trikken som bringte meg 100 meter fra centralen i Göteborg og derifra tok jeg toget hjem en tur til ho mor.

Bratten på Styrsö den 24/1

Ingen kommentarer: