mandag 8. februar 2016

Vinterseilas 2015/16 Del 3.


Så den 30/1 ble det omvendt reise med tog/trikk/ferge tilbake ut til Styrsö og Bratten.
Og på mandag bar det nordover i fin vind helt til jeg kom til Marstrand, men derifra sludd og regn og 12 til 13 sm. Godt den var aktenfra så den relative føltes mindre. Var ganske våt da jeg ankom Skärhamn ca kl 14 på eftan, det å komme ned i en varm båt og skifte klær det er underbart.

Kråksundsgap, rett nord av Mollösund.

Der ble det 3 dager den første var ganske sur og kald men de to påfølgende skinte sola fra skyfri himmel og det var bare deilig og gå litt tur og å handle litt, bla en fin båtbutikk rett ved gjestehavna.

En solfyllt dag i Skärhamn.

Neste stopp var tenkt Lysekil men der lå det faktisk en del is og fløt rundt i fiskehamnen så jeg gikk ikke inn så da tenkte jeg neste blir Smögen, men det endte med en tlf til kanalbrua og jeg var velkommen. Så hvorfor ikke Bovallstrand men der også lå det faktisk såpass med is at jeg snudde, tenkte litt på bunnstoffet for jeg skal ikke på land iår. Så det ble nok en telefon opp til Hamburgsund og der var jeg hjertelig velkommen og uten is. Denne dagen ble faktisk den første siden jeg dro 4/11 som motoren gikk og bråkte hele dagen. Det var så lite vind så jeg hadde vel vært fremme ved midnatt :-)

Dere som har vært der, den lille holmen er det havnekontoret ligger på idag.

Etter 2 netter på øya, ja jeg lå på øysiden, Hamburgö, grep rastløsheten meg og jeg ville avgårde. Burde vel kanskje ha blitt der for det var ganske friskt oppover. Tenkte jeg skulle følge fyrleden og gå inn ved Havstensund men var ikke mer enn passert Gluppö så var vannet urolig, så jeg passerte hytta til Ingrid Bergmann og tok til høyre og gikk inn langs Otterön og fulgte "E6" opp til Resö.

Broen på vei opp i Sote Kanal. Ikke Sotenkanalen som mange sier.

Der gikk det unna på lens opp til Strömstad i 15 til 16 sm vind så det var godt å komme i le inn mot Strömstad og fant faktisk en ledig bås ganske nærme Pråmen hvor det er god le for vinder fra rett syd.
Ringte havneverten på morgenen i dag og jeg kunne faktisk leie plassen noen dager så da blir det vel en tur over grensen om et par dager.

En ting jeg bruker mange timer på er å seile i kart, se eventuellt planlegge nye reiser.

Ingen kommentarer: