onsdag 1. august 2018

Solens sommer 2018
Startet ferien i år den 16/6 fra Ullerøy marina langt inn i Skjebergkilen etter anode bytte av dykker.
Tenkte meg bare ned til Grebbestad området, men det ble bra seilvind etterhvert så jeg endte opp i Neverkärskilen nord av Lysekil etter 76 nautiske.


Skipper og styrmann
Båten vi skulle feriere med kallte meg opp på vhf på morningen dagen etter, det var spådd mye vind så vi valgte å gå inn til Bassholmen og la oss i ei bøye der for natten i økende vind.
Vindedn fortsatte dagen derpå så vi valgte å gå rundt Orust og la oss i Almøsund en havn som gir le for det meste og et stort supermarked 300 meter unna. Ble liggende og hvile der i 3 dager før det ble en lang etappe ned til Långedrag. Der kom vi selvfølgelig midt oppe i starten av en etappe av Volvo Ocean Race, vi ble bestemt men høffelig anmodet om å gå inn mot Gøteborg på nordsiden av kanalen til de store hadde passert. Og de kom og jeg må si fy f for en fart de har. Men etterhvert fikk vi da fortøyd mellom noen pæler, og tok kvelden tidlig for å ta sporvagnen inn til Gbg.cent dagen etter for å hente våre bedre halvdeler som kom med tog.


Storskjerm og jubel i Varberg(iphone)
Tidlig start dagen etter og fin seilvind ned til Varberg hvor vi ankom til en nesten tom indre havn, men det var liv i byen,Sverige - Tyskland på flere storskjermer i fotball vm.
Varberg er en vakker by som fortjener et besøk.

Damene i forkant og tid til en ølpause på Anholt (iphone)
Neste etappe var til DK og Anholt denne smukke stille ferie øy og så tidlig som vi var der var det heller ikke mye problem med plass for det kan være virkelig trangt der i juli/august.
Men vi fikk gått oss en tur på kvelden og fant også et lite serveringssted i "byen" på veien tilbake til havnen.


Skakkes Holm,Grenå (iphone)


Traffik på elven til Grenå
Neste destinasjon var Grenå og "brygga mi" var ledig så vi hadde 20 meter å gå til "Skakkes Holm", hvor vi inntok en vidunderlig buffet til 250Dkr.(Drikk og spis så mye du orker i 2 timer). Sovnet i cocpit kl 21, var rett og slett overmett. Dagen etter tok vi en av jollene og putret opp til Grenå, ja havnen ligger noen km fra byen, hvor vi provianterte og kikket på livet i byen.


Langs elven


Midt i Grenå ligger en kirke.
Deretter ble det ned til Samsø hvor vi la oss for anker i lagunen ved Langør, dette var også vendepunktet for ferien. Vi ble der i 3 døgn leide sykler kikket på natur og badet jevnt og trutt.
Syklet bla opp til Nordby og utsikten ved Ballebjerg hvorifra vi tittet ned på Tunø og land og vann rundt. Kan vel nesten si det var turens høydepunkt.

Nordby Samsø, klokketårnet er for at kirken lå for langt vekk så beboerne hørte ikke kirkeklokkene.


Fortsatt Samsø


Nordby, Samsø
Nesen mot nord og Skudehavnen i Ebeltoft, vi ble der og i 3 dager, vi var så heldige at 200 meter vekk var det lagd en badeplass med flytebrygger og benker så vi var der og koste oss flere ganger og en må heller ikke glemme gamlebyen og bare gå rundt og kikke på de gamle hus og spise god mat. Fikk noe av det beste jeg har smakt av stekt flyndre på en restaurant der.
Måtte også ut med noen kroner til et nytt startbatteri da det gamle streiket, butikken var 200 meter unna.

Utkikken på Ballebjerg


Tunø i det fjerne
Videre bar det unna til Bønnerup nord om Grenå hvor det er en fiskehandel med mye av havets delikatesser, så vi handlet til en buffet der morgenen etter ankomst og tok det med til Hals hvor det ble fortært dagen derpå, ja det var virkelig nam.


Ei gate i Gamle Ebeltoft


Synd det er moderne skilt og biler.

Så opp til Sæby hvor vi traff en del kjentfolk, og vi bestemte oss for å seile over til sveariket dagen etter, tok ut en kurs og gikk omtrent rett inn i Utkäften på Klåverön uten særlig kursendring. Hadde flaks og fikk ankeret opp helt innerst, innenfor skjærene før "rushet" kom.


"Kirsti" på SXK bøje ved Skärhamn. (iphone)

Deretter ble det opp til Ingegärdsholmene og jolle inn til Skärhamn. Der var det virkelig trangt om plassen pga en trebåtfestival som pågikk, det var en del smykker der både i seil og motorbåt.

Nå er vi vel egentlig på hjemmlige trakter og er bare rask med den videre ferden. Etter Skärhamn ble det opp til nye bøyer ved Härmanö. Så ble det kai igjen i Lysekil for proviantering og feriens eneste regn, det pøste noe helt forj..... i 2 timer og så var himmelen blå igjen. 

Deretter opp til Fjällbacka hvor vi ankret i byen, Grebbestad for anker og Glan rett syd av Kostersundet hvor vi svaiet i to døgn. Og som vanlig dro vi opp til Hvaler siste lørdag i ferien og la oss i Tesebukta for siste natt. Gikk tur over øya og ned til Makø gård og sommercafe der vi fikk oss en smakfull middag i et koselig miljø med høner, kaniner gjess og lamaer. Og så må jeg jo ikke glemme musikken, Taube Wresvik og andre stille og rolige melodier. Så det ble en fin avslutning på en fin ferie både med opplevelser, vær og selskap.


Feriefølget (iphone)
Takk til "Kirsti" fra "Boline"


Ingen kommentarer: